<επιστροφή στην αρχική

Τοποθεσία

Τοποθεσία

  Google Map    Lefkada Map

ΤΟ ΝΗΣΙ

Η Λευκάδα, είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Επτανήσων. Βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας και συνδέεται μ' αυτή με μια γέφυρα 50 μέτρων. Έτσι έχει οδική πρόσβαση με τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας.

Είναι ένα νησί απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Συνδυάζει υπέροχες παραλίες και διάφανα νερά με ένα ζηλευτό πλούτο φυτικών ειδών που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, δημιουργώντας ζώνες εναλλαγής του πράσινου με το καθάριο μπλε της θάλασσας.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Στη δυτική ακτή του νησιού και σε απόσταση 12 km από την πόλη της Λευκάδας και 30 km από το αεροδρόμιο του Ακτίου (Πρέβεζας) βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός Άγιος Νικήτας.

Ο οικισμός είναι παραδοσιακός, με μικρά κτήρια, κτισμένα με συγκεκριμένες προδιαγραφές (κίτρινα κεραμίδια, ξύλινα πατζούρια, χαγιάτια κ.τ.λ.).

Περιβάλλεται από ελαιώνες και περιοχές με πεύκα, κυπαρίσσια και θαμνώδη βλάστηση.

Η θάλασσά του είναι διάφανη, από τις καθαρότερες του νησιού, με αμμώδη παραλία και βυθό, χωρίς πλάκες που να εμποδίζουν την είσοδο σ' αυτή, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο συνδυασμό με το πράσινο που περιβάλει τον οικισμό, προσφέροντας έτσι στον επισκέπτη ηρεμία και ξεκούραση.

Τα δρομάκια του είναι πεζόδρομοι, στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Σ' αυτά, ο επισκέπτης, μπορεί να βρει γραφικά ταβερνάκια, café, mini markets, bars κ.τ.λ.

Η στάση των λεωφορείων βρίσκεται στην αρχή του κεντρικού πεζόδρομου περίπου 70 m από τη Villa Milos. Από 15/06 έως 15/09 υπάρχουν συχνά δρομολόγια για την πόλη της Λευκάδας και για το Κάθισμα, μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού σε απόσταση 2 km.

Επίσης δίπλα από τον ξενώνα μας ξεκινάει το μονοπάτι που πηγαίνει στην απαράμιλλου φυσικού κάλλους παραλία του Μύλου, όπου μπορείς να φθάσεις με τα πόδια περίπου σε 15 με 20 λεπτά, ή με καραβάκι από την παραλία.

Villa Milos
Λευκάδα - Άγιος Νικήτας
Τηλ.: 26450 97434 | Φαξ: 26450 22818 | Κινητό: 6974 095386
MHTE: 0831Κ122Κ0269400
Email: info@villamilos-lefkada.gr | vmilos@otenet.gr
X

Κρατήσεις

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ